Νέες προοπτικές ανοίγονται πλέον για τους παραγωγούς σκόρδου στον Πλατύκαμπο, μετά τη θετική αξιολόγηση του προϊόντος από τους Ιάπωνες της «Wakunaga». Η εταιρεία “κολοσσός” στην παραγωγή συμπληρωμάτων διατροφής, με βασικό συστατικό το σκόρδο είναι αυτή που διαθέτει το γνωστό «Kyolic garlic» στην ελληνική αγορά. Με έδρα την Ιαπωνία και θυγατρικές εταιρίες στην Αμερική και στην Ευρώπη, ο γιαπωνέζικος όμιλος θεωρείται leader στη συγκεκριμένη αγορά καθώς εξάγει σε πάνω από 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ήταν αρχές Φεβρουαρίου όταν ο ιδιοκτήτης της εταιρείας είχε βρεθεί στον Πλατύκαμπο για τις πρώτες συζητήσεις, συνοδευόμενος από τον καθηγητή Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προσέγγιση της Γιαπωνέζικης Εταιρείας.
Σήμερα ο γνωστός καθηγητής ανακοίνωσε πως ο Πλατύκαμπος θα είναι επίσημος τροφοδότης της εταιρείας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αξία του προϊόντος και την περιοχή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ – ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΛΟΣΣΟΣ