Και φέτος διαβάζουμε στις ανακοινώσεις των βάσεων εισαγωγής ότι υπάρχουν πανεπιστημιακά τμήματα που δέχονται εισακτέους με μόρια λιγότερα από 1000.
Στο τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στο Καρπενήσι ο χαμηλότερος βαθμός εισαγωγής ήταν 625 μόρια. Το τμήμα Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής στο Μεσολόγγι είχε βάση τα 875 μόρια. Στο Τμήμα Περιβάλλοντος στη Ζάκυνθο ο χαμηλότερος βαθμός εισαγωγής ήταν τα 900 μόρια.
Ας θεωρήσουμε λοιπόν έναν υποθετικό υποψήφιο που, ας πούμε, ότι ονομάζεται Βαγγέλης.
Αν ο Βαγγέλης έγραψε το όνομά του με ένα μόνο ορθογραφικό λάθος, π.χ. «Βαγγαίλης», τότε θα σπουδάσει είτε στη μαγευτική Ζάκυνθο, είτε στο ιστορικό Μεσολόγγι (ο Βαγγέλης θα σπουδάσει σε όποιο από αυτά τα δύο τμήματα δήλωσε πρώτο στο μηχανογραφικό). 🙂
Αν ο Βαγγέλης έγραψε το όνομά του με δύο ορθογραφικά λάθη, π.χ. «Βαγγαίλοις», τότε εισάγεται στο γραφικό Καρπενήσι. 🙂
Αν όμως ο Βαγγέλης έγραψε το όνομα του με τρία ορθογραφικά λάθη, π.χ. «Βαγκαίλοις», τότε δυστυχώς δεν εισάγεται σε κάποιο τμήμα. 🙁
Βέβαια, αυτά τα φαινόμενα δεν είναι καθόλου πρωτοφανή …
Μία επανάληψη και φέτος …. όπως και κάθε χρόνο …
Είναι δέον να μνημονεύσω μια απαραίτητη αναφορά:
Το παραπάνω ανέκδοτο με τον Βαγγέλη αποτελεί παραλλαγή συναφούς ιστορίας που περιέγραφε κάποτε, σε ένα άρθρο του στην Καθημερινή, ο Στέφανος Κασιμάτης.
Ήταν τέλη Αυγούστου του 2010 όταν δημοσιεύθηκε αυτό το άρθρο, πριν από 10 χρόνια … και από τότε πολλοί φοιτητές σαν τον Βαγγέλη έχουν ήδη πάρει το πτυχίο τους από τα τμήματα στα οποία εισήχθησαν.
Θυμήθηκα σήμερα το συγκεκριμένο άρθρο, το αναζήτησα και το βρήκα στο ηλεκτρονικό αρχείο της Καθημερινής.
Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ