Η Στέλλα Ζερβάκη παρουσίασε στο αναγνωστικό κοινό της Λάρισας τη δεύτερη ποιητική της συλλογή “Ταξίδι του εγώ στο τώρα” στην αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, καλώντας μας να θυμηθούμε ότι κανένας δεν είναι μόνος και ότι η τέχνη ξυπνάει μέσα μας μια ενιαία δύναμη που ενώνει γενιές και ψυχές μεταξύ τους ώστε να ενωθούν με τη γη και το χρόνο.
Η συγγραφέας μιλώντας για το βιβλίο της σημείωσε ότι “η κυνικότητα στον άνθρωπο οδηγεί στη μοναξιά”.
Ο Αλέξης Καλέσης, Διδάκτωρ Συγκριτικής Γραμματολογίας τόνισε ότι “η ιατρική ματιά στα πράγματα και στη ζωή πιστεύω ότι είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να κατανοήσει κανείς την ανθρώπινη ύπαρξη στην ολότητα της. Βέβαια ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος της κοινωνικότητας που χαρακτηρίζει τους γιατρούς, ένας κίνδυνος με τον οποίο όπως σημειώνει και ίδια η συγγραφέας φαίνεται να έχει δώσει μία μάχη, να ξεπεράσει την κυνική μάτια με την οποία οφείλει να αντιμετωπίζει ο χειρουργός τον ασθενή” .
Ποιήματα απήγγειλε η Στεφανία Μακρή, Ηθοποιός – Πολιτικός Επιστήμονας. Την εκδήλωση συντόνισε η Κατερίνα Χατζημαρκάκη, Συγγραφέας – Ηθοποιός.
Στο χώρο εκτέθηκαν έργα της Ζωγράφου – Δικηγόρου Ολυμπίας Ματράκη.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος – Παράρτημα Λάρισας.
Την εκδήλωση παρουσίασης διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας, οι εκδόσεις Μετρονόμος και το βιβλιοπωλείο Καλτσάς.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Το «Ταξίδι του εγώ στο τώρα» απαρτίζεται από 60 ποιήματα για την ύπαρξη, τον έρωτα, τον χρόνο, τη συλλογικότητα, την πόλη, την απομάκρυνση από τη φύση και τα ερωτήματα που σφυροκοπούν τον σύγχρονο άνθρωπο. Ένα ταξίδι του εγώ που συναντιέται και συνομιλεί με τη μοναξιά και την αιωνιότητα, με το ανθρώπινο και το ονειρικό. Το κίτρινο φως από τις λάμπες του δρόμου, οι λευκοί διάδρομοι, τα γκρι πεζοδρόμια και εκείνη η Άνοιξη που εισχωρεί από μια χαραμάδα συνθέτουν τον ποιητικό καμβά της Ζερβάκη καλώντας μας σε μια συλλογική αναθεώρηση.
ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ: Έλενα Σταματοπούλου//LarissaPress