Σε μια ακόμη πρακτική καινοτομίας προχωρά ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, σε στενή συνεργασία με τους συμμετέχοντες του προγράμματος αξιοποιώντας τις τελευταίες εξελίξεις και στηρίζοντας τον εξελισσόμενο τομέα της Βιοοικονομίας.
Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στον Τύρναβο, στο αρχοντικό Καράσσου μία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ημερίδα κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε η παρουσίαση του προγράμματος «ΟΙΝΟΒΙΟ», που αφορά την αξιοποίηση των υπολειμμάτων οινοποίησης ώστε να εξυπηρετηθούν οι σκοποί της βιοοικονομίας,
Η παρουσίαση του έργου ΟΙΝΟΒΙΟ έγινε από τον καθηγητή Ενόργανης Χηµικής Ανάλυσης Φυσικών Προϊόντων, Εργαστήριο Χηµείας, Τµήµα Επιστήµης Τροφίµων & ∆ιατροφής του Ανθρώπου, Σχολή Επιστηµών Τροφίµων και ∆ιατροφής, Γεωπονικό Πανεπιστήµιο Αθηνώνκ. Πέτρο Ταραντίλη και τη ∆ιευθύντρια του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Aναστασία Παναγιώτου.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς Τομέα κ. Δημήτριος Τσέτσιλας και ο πρόεδρος του ΑΟΣ Τυρνάβου Χρ. Τσιτσιρίγγος.
Η επίσκεψη στον Συνεταιρισμό
Προηγήθηκε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του ΑΟΣ, στη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία και γνωριμία με τα προϊόντα του Συνεταιρισμού, τα οποία κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην αγορά της χώρας και του εξωτερικού.
Δεν είναι τυχαία άλλωστε η στενή συνεργασία και η εμπιστοσύνη φορέων και επιστημόνων ιδιαίτερου κύρους οι οποίοι προσφέρουν τις γνώσεις τους, προκειμένου τα προϊόντα της περιοχής του Τυρνάβου να βελτιώνονται συνεχώς και να αποτελούν σταθερά επιλογή των καταναλωτών σε όλη τη χώρα.