«Είμαι εδώ όχι ως βουλευτής Λάρισας για να σας απευθύνω τον λόγο, αλλά ως σύζυγος γιατρού (Λίζα Κόντου) που μετέχει στο Ανοσολογικό Τμήμα του Ευαγγελισμού. Θέλω να σας καλωσορίσω στην πόλη του Ιπποκράτη, εδώ που έζησε δραστηριοποιήθηκε και πέθανε ο πατέρας της ιατρικής και εσείς ευόρκως τιμάτε τις παρακαταθήκες του Ιπποκράτη».
Με αυτά τα λόγια ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ξεκίνησε τον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην τελετή έναρξης του Ετήσιου Σεμιναρίου της Ελληνικής Εταιρείας Ανοσολογίας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, ζήτησε την κατανόηση των συμμετεχόντων για το ιδιαίτερο καλωσόρισμα που απηύθυνε σε «τρεις κυρίες, τα ονόματα των οποίων στο σπίτι μας ακούγονται περισσότερο από του Καραμανλή, του Σαμαρά ή του Μητσοτάκη. Την κυρία Παπαστεριάδη, πρώην Διευθύντρια Ανοσολογικού του Ευαγγελισμού, την νυν Διευθύντρια, την κυρία Τσιρογιάννη και βεβαίως την πρόεδρο της Ανοσολογικής Εταιρείας, την κυρία Ταράση. Ελπίζω και εύχομαι να έχετε τον χρόνο, πέρα από τις εργασίες, να δείτε την πόλη της Λάρισας. Μια πόλη που έχει έναν δυναμισμό, μια πόλη που φιλοξενεί στον αστικό της ιστό -από τις λίγες πόλεις σε όλο τον κόσμο- ένα αρχαίο θέατρο».
Προάγετε τη γνώση
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της Ανοσολογικής εταιρείας καθηγητή κ. Ματθαίο Σπελέτα σημείωσε ότι «συνηθίζω να λέω στους φίλους μου, “οι γιατροί και οι πολιτικοί να είναι αχρείαστοί”. Αλλά στη ζωή πολλές φορές χρειαζόμαστε και τους γιατρούς, πρωτίστως γιατί δοκιμάζεται η υγεία μας -δυστυχώς δεν πηγαίνουμε προληπτικά στους γιατρούς, όπως πρέπει- αλλά και τους πολιτικούς, για τους οποίους τα στερεότυπα λένε άλλα, αλλά η εικοσάχρονη διαδρομή μου στο Κοινοβούλιο λέει ότι συνήθως οι πολίτες που χτυπούν την πόρτα του πολιτικού το κάνουν για να βρουν το δίκιο τους. Γιατί, δυστυχώς, έχουμε ένα κράτος Λεβιάθαν, το οποίο πολλές φορές, παρά τα όσα σημαντικά βήματα έχουν γίνει, ταλαιπωρεί ακόμη τους πολίτες.
Λοιπόν, οι γιατροί, μπορεί να ευχόμαστε να είναι “αχρείαστοι”, αλλά επειδή τους χρειαζόμαστε θα πρέπει να είναι εκεί! Θα πρέπει να είναι σε υποδομές άρτιες, θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν άψογες υπηρεσίες, υψηλού επιπέδου στον ασθενή πολίτη. Και βεβαίως για να τα κάνουν όλα αυτά, θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται συνεχώς για τα επιτεύγματα και τις εξελίξεις της επιστήμης τους και τέτοια σεμινάρια, όπως αυτό που διοργανώνετε στη Λάρισα, συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Σας δίνουν την ευκαιρία να ανταλλάξετε εμπειρίες και με τις εισηγήσεις σας και τον διάλογο που ακολουθεί να προάγετε τη γνώση».
Καταλήγοντας συνεχάρη και πάλι τους διοργανωτές «που επιλέξατε τη Λάρισα, για το σεμινάριο σας, μια πόλη που έχει υποδομές για συνεδριακό τουρισμό και σας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσετε καλύτερα και την πόλη του Ιπποκράτη. Καλή επιτυχία στις εργασίες σας!».
Χαιρετισμούς, επίσης, απηύθυναν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνος Γιαννακόπουλος και ο π. Σέργιος, καθηγητής νοσηλευτικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Λαρίσης. Φέτος την κεντρική ομιλία στην τελετή έναρξης έκανε ο ομότιμος καθηγητής κ. Αναστάσιος Γερμενής με θέμα «Ο Ιατρικός Ανθρωπισμός την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης».