Την ανάγκη το Εμπορικό Επιμελητήριο να διευρύνει και να ισχυροποιήσει συνέργειες με άλλους θεσμούς όπως το Οικονομικό Επιμελητήριο με στόχο την αποτελεσματικότερη παρέμβαση στην πολιτεία, επεσήμανε ο επικεφαλής της «Επιμελητηριακής Σύμπραξης» και Υποψήφιος για την Προεδρία στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γουργιώτης, κατά τη συνάντηση που είχαν μαζί με τον κ. Βασίλη Ζάρκο, με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας κ. Ηλία Κοτσιμπογεώργο και μέλη της διοίκησής του.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης από τη διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου οι κ.κ. Χρήστος Παύλου, Αθανάσιος Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Ζήσης, Άρης Σαβάκης, Χαρίκλεια Βασδέκη – Γκούνη και Νικόλαος Νάτσιος, ενώ από την «Επιμελητηριακή Σύμπραξη» οι κ.κ. Φάνης Γελαδάρης, Άγγελος Βράκας, Δημήτρης Έξαρχος, Κωνσταντίνος Κλεισιάρης και Αλέξανδρος Δήμου.
Ο κ. Γουργιώτης υπογράμμισε πως αποτελεί βασική προτεραιότητα για την περιοχή της Λάρισας που πασχίζει να ανανήψει από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2023, η αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αλλά και από το ΕΣΠΑ με στόχο την ευνοϊκή χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. «Η ρευστότητα είναι κάτι που ταλανίζει τις επιχειρήσεις και αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξή τους. Πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση» είπε, για να συνεχίσει ότι «επίσης πρέπει και να εξασφαλιστούν επενδυτικά κεφάλαια μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας καθώς να αυξηθούν τα κονδύλια από τα ευρωπαϊκά προγράμματα που θα κατευθύνονται στις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Το κράτος οφείλει να σταματήσει να κοιτά με καχυποψία τους ανθρώπους που παράγουν πλούτο και να σταθεί στο πλάι τους, αναγνωρίζοντας πως αυτή είναι μία σχέση win – win”.
Στις πάγιες θέσεις της «Επιμελητηριακής Σύμπραξης» είναι σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Ζάρκο, η ανάγκη διασφάλισης της χρήσης εναλλακτικών εργαλείων, η κατάργηση του φορολογικού νομοσχεδίου που πλήττει βάναυσα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για εμπόρους και επαγγελματίες, η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επενδυτικών σχεδίων, αλλά και η ύπαρξη φορολογικών κινήτρων για τις επενδύσεις των επιχειρήσεων σε νέες εφαρμογές και ψηφιακές τεχνολογίες.