Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το νέο βιβλίου τη Στέλλας Πετρίκη – Τραγγανίδα «Ανατολές και Δειλινά», στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Πέτρινου Δημαρχείου Αμπελώνα προκαλώντας ιδιαίτερη συγκίνηση στους παρευρισκόμενους.
Το βιβλίο προλόγισε ο κ. Ζαρογιάννης Γιάννης Δρ. Φιλολογίας, Συγγραφέας -Ποιητής και πρόεδρος στο Πνευματικό Εργαστήρι των εκπαιδευτικών ν. Λάρισας. Ο κ. Ζαρογιάννης τόνισε ότι με το βιβλίο αυτό η κα Πετρίκη γυρνά ξανά στον Αμπελώνα, στα ακούσματα από την μητέρα της και στα βιώματά της. Το βιβλίο είπε είναι ένα μυθιστορηματικό αφήγημα μια άλλης εποχής, μακρινής αλλά και συνάμα κοντινής αφού το παρελθόν είναι πάντα εδώ και καθορίζει τις κατοπινές ζωές.
Το βιβλίο αναφέρεται μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας στον βίο μιας γενιάς Ελλήνων αλλά και τις περιπέτειες μιας χώρας σε μια δύσκολη περίοδο. Αναφέρεται στην εσωτερική μετανάστευση ανθρώπων από την ορεινή Αρκαδία στο Αμπελώνα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.
Στην συνέχεια πήρε τον λόγο η συγγραφέας και εξήγησε τον λόγο της συγγραφής του βιβλίου που ήταν το χρέος της προς τις ρίζες της. Στην συνέχεια διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο με ιδιαίτερη αναφορά και συγκίνηση στην μάνα της. Τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι εσωτερικοί μετανάστες στην προσπάθειά τους για μια καλύτερη ζωή, για να προσαρμοστούν σε μια άλλη γη, που μόλις απελευθερώθηκε και το γεγονός ότι οι ντόπιοι τους αντιμετώπιζαν ως ξένους. Η κα Πετρίκη τόνισε ότι το βιβλίο δεν είναι ένα βιβλίο που θα δώσει γέλιο, αλλά είναι ένα βιβλίο μνήμης.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος του συλλόγου αναφέρθηκε στη συνεισφορά των Πελοποννησίων στην ανάπτυξη του ΚΑΖΑΚΛΑΡ – ΑΜΠΕΛΩΝΑ τονίζοντας ότι το 1908 ο αείμνηστος Κώστας Σταυρόπουλος αγόρασε γαλλικό αυτοκίνητο μάρκας Decauvill (Ντικουβιλ) αξίας 50.000 χιλιάδων δραχμών, το 1907 ο ίδιος αγόρασε αλωνιστική μηχανή την οποία μετέτρεψαν και σε ατμόμυλο, το 1916 ο ίδιος ηλεκτροφώτισε την πλατεία , καταστήματα και σπίτια του Αμπελώνα και λειτούργησε βουβό κινηματογράφο, το 1922 έκανε εργοστάσιο ΄Ηλεκτροφωτισμού με μηχανές Ρούστον η μία 100 ίππων και η άλλη 30 ίππων Γεννήτριες Ηλεκτροφωτισμού αγγλικές και έτσι δόθηκε ρεύμα σε όλο τον Αμπελώνα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Καρυώτης εκπροσωπώντας το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, ο Πατέρας Γεώργιος, η κα Μπάσμπα Διαμάντω αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τυρνάβου, ο κ Θεοχαρίδης Δημήτριος Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμπελώνα, ο κ Γιαννόπουλος Ιωάννης Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα ¨Η ΕΛΠΙΔΑ¨, ο κ. Παπαϊωάννου Απόστολος Επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα ¨Η ΕΛΠΙΔΑ¨, η κα Μουγδή Τούλα πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αμπελώνα, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και της ελεγκτικής επιτροπής του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου ¨Η ΑΡΩΓΗ¨ Γκουγκουστάμος Δημήτριος Αντιπρόεδρος, Αναγνώστου Χαρίκλεια Γενική Γραμματέας και τα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής Κοκκίνου Αντωνία και Ζυγούρας Γεώργιος και πάρα πολλοί φίλοι – μέλη του συλλόγου.
Συντονιστής της παρουσίασης ο κ. Κουκούλης Γιώργος, Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΑΡΩΓΗ» Αμπελώνα.