Της Ειρήνης Παπουτσή
Με τη γαλοπούλα και το χοιρινό να αναδεικνύονται και φέτος ως οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά δείχνει να κινήθηκε η αγορά της Λάρισας, με τον πρόεδρο της Συντεχνίας Κρεοπωλών Ν. Λάρισας, Ευάγγελο Ρίζο, να μιλά στη LarissaPress, περιγράφοντας τον αγώνα των επαγγελματιών για συγκράτηση των τιμών, αλλά και την ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού, που έσπευσε για την αγορά κρεάτων.
«Η κίνηση καταγράφηκε κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, με τους καταναλωτές να σπεύδουν μέχρι και την τελευταία ώρα για την αγορά των απαραίτητων, ενώ οι τιμές μας παρέμειναν σταθερές και κινήθηκαν στα περσινά επίπεδα», περιγράφει ο κ. Ρίζος, εστιάζοντας στη σχέση ποιότητας – τιμής, αλλά και στη σχέση των κρεοπωλών με τους πελάτες τους.
«Τα κάθε είδους “καλάθια” που εφαρμόστηκαν και φέτος από την κυβέρνηση σαφώς και επηρεάζουν τη δουλειά μας, ωστόσο χάρη στις προσπάθειες όλων οι καταναλωτές κινήθηκαν στα καταστήματά μας, με τη γαλοπούλα αλλά και το χοιρινό για την παραδοσιακή “τηγανιά”, να πρωταγωνιστούν και φέτος», συνεχίζει, επισημαίνοντας την επάρκεια στην αγορά, παρά το ζήτημα με τις ζωονόσους, που ταλαιπωρεί την κτηνοτροφία.
Ζητούμενο πάντα για τον καταναλωτή οι τιμές, με το ρεπορτάζ της LP να καταγράφει τιμές στα περσινά επίπεδα, με τη γαλοπούλα να πωλείται από 9 – 11,5 ευρώ/κιλό, το χοιρινό από 7.80 – 8.40 ευρώ, το μοσχάρι να καταγράφει μικρή άνοδο της τάξεως των 0,50 cent και να κυμαίνεται από 12,5 έως 14 ευρώ το κιλό, ενώ το αρνί πουλήθηκε από 13 – 15 ευρώ/κιλό και το κατσίκι από 14,5 έως και 16 ευρώ.
«Παρά τις ζωονόσους και το καταστροφικό πέρασμα του Daniel που προηγήθηκε η αγορά της Λάρισας κάλυψε τις ανάγκες της… Αντέχουμε γιατί δίνουμε την ψυχή μας στη δουλειά μας, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα πολυετή σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας», καταλήγει ο Ευάγγελος Ρίζος, ευχόμενος «καλές γιορτές» σε όλους.