Τα μελομακάρονα αναδείχθηκαν κορυφαίο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στην Ευρώπη στην κατάταξη του Τaste Αtlas, συγκεντρώνοντας 4,4 βαθμούς.
Τα μελομακάρονα μοιράζονται την πρωτιά με τον μπακλαβά από την Τουρκία. Στη δεύτερη θέση συνάνταμε το σακότις από τη Λιθουανία, το ποτίτσα από τη Σλοβενία και τα κρεσέντ βανίλιας από την Αυστρία. Στην κατάταξη του Taste Atlas μπήκε και η ελληνική καρυδόπιτα, με 3,8 βαθμούς.
Υπενθυμίζεται ότι το Taste Atlas ανέδειξε την ελληνική κουζίνα ως την καλύτερη στον κόσμο για το 2024-25, αφήνοντας πίσω της την ιταλική, τη γαλλική και την ισπανική.