Τα καθιερωμένα Εκπαιδευτικά προγράμματα εθιμικού κύκλου με τίτλο «Οι λαμπάδες της Λαμπρής» πραγματοποίησε και φέτος , όπως κάθε χρόνο, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας-Γιώργος και Λένα Γουργιώτη για μαθητές Α/βάθμιας και B/βάθμιας Εκπαίδευσης
Στο πρώτο μέρος του πασχαλινού προγράμματος μουσειακής αγωγής τα παιδιά μάθαιναν για τα πασχαλιάτικα έθιμα της παράδοσης με έμφαση στα έθιμα της Θεσσαλίας. Γνώρισαν τα Λαζαρικά, τις Λαζαρίνες, τα Λαζαράκια, τις Λαμπροκουλούρες, τα Πασχαλόγιορτα, την Κοκκινοπέμπτη και έμαθαν για τον βαθύτερο συμβολισμό τους.
Έπειτα, οι μαθητές έκαναν λαμπάδες με φυσικά υλικά, αγαπημένα στα χρόνια της παράδοσης, που πήραν ζωή μέσα από σύγχρονες ευφάνταστες συνθέσεις. Στη συνέχεια έγραψαν τις πασχαλινές ευχές τους σε μια κάρτα… από παλιά, στην οποία όμως έβαλαν και οι ίδιοι τη δική τους εικαστική πινελιά.
Στόχος του συγκεκριμένου κύκλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι τα παιδιά μέσω της βιωματικής προσέγγισης να γνωρίζουν τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα στη Θεσσαλία και να αντιλαμβάνονται τη σημασία της διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ελληνικής παράδοσης. Επίσης, να ψυχαγωγούνται, να αλληλεπιδρούν μέσα στο Μουσείο και να βιώνουν στο απόλυτο μια μοναδική μουσειακή εμπειρία.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι λαμπάδες Λαμπρής» παρακολούθησαν οι μαθητές από το 44ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας καθώς και από τo ΕΕΕΕΚ Λάρισας και το Ειδικό Σχολείο Γιάννουλης.