Της Ειρήνης Παπουτσή
ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας // LarissaPress
Μάλλον… αλμυρό προβλέπεται φέτος το πασχαλινό τραπέζι, καθώς οι ζωονόσοι του προηγούμενου διαστήματος είχαν ως αποτέλεσμα την ανεπάρκεια σε αμνοερίφια, με την τιμή του αρνιού, μεγάλου… πρωταγωνιστή των ημερών, να καταγράφει μια άνοδο που αγγίζει το 15%.
Δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την εξέλιξη ο πρόεδρος της Συντεχνίας Κρεοπωλών ΠΕ Λάρισας, Ευάγγελος Ρίζος, που σε δηλώσεις του στη LarissaPress επεσήμανε το ζήτημα που αφορά στο ελληνικό αρνί, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως η τιμή του θα κυμανθεί από 15,5 έως 17 ευρώ το κιλό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το κατσίκι δείχνει να «τσιμπάει» ακόμη παραπάνω, ενώ οι συκωταριές για το παραδοσιακό κοκορέτσι και τη μαγειρίτσα πωλούνται γύρω στα 13 ευρώ.
Αυξημένη η κίνηση στην αγορά της Λάρισας, με την ακρίβεια να προβληματίζει τους καταναλωτές, που ωστόσο δείχνουν να εμπιστεύονται τους κρεοπώλες, προχωρώντας σε παραγγελίες, δίχως να λείπουν και εκείνοι που επιλέγουν τη φθηνότερη λύση των αλυσίδων σούπερ μάρκετ.
Εξάλλου, κίνηση καταγράφεται και στα καταστήματα όπου και πωλούνται σούβλες και μοτέρ ψησίματος, με τον υπεύθυνο καταστήματος, Νίκο Ζησόπουλο, να επισημαίνει ως «μυστικό» του καλού ψησίματος και τη σωστή φωτιά.
Σταθερές εδώ οι τιμές, με τις σούβλες για το ψήσιμο του παραδοσιακού οβελία να πωλούνται γύρω στα 20 ευρώ, ενώ στα 15 ευρώ κινούνται οι τιμές για τις σούβλες για το κοκορέτσι. Αντίστοιχα, στα μοτέρ ψησίματος οι τιμές κινούνται από 25 – 30 ευρώ, με το κόστος να ανεβαίνει στα 40 – 45 ευρώ, ανάλογα με το βάρος του οβελία.