Χάρη στην άδεια από το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαρκελώνης για 24ωρη εργασία έως τις 30 Απριλίου, το «Καμπ Νου» συνεχίζει να διαμορφώνεται κι ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα ξανά την επόμενη σεζόν.
Προς ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών, ο καταλανικός σύλλογος δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα του νέες εικόνες του γηπέδου και πώς θα είναι όταν τελειώσει.
Επιπλέον, οι εικόνες εμπλουτίστηκαν με φωτομοντάζ των σημερινών παικτών της ομάδας να πανηγυρίζουν στην ουσιαστικά ολοκαίνουργια εγκατάσταση με τις πάνω από 100.000 θέσεις.
Όσον αφορά την κατάσταση των εργασιών, ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι τα καθίσματα έχουν ήδη τοποθετηθεί και ο αγωνιστικός χώρος ισοπεδώνεται προκειμένου να φυτευτεί το γρασίδι, κάτι που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.
Επιπλέον, στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η «Μπάρτσα» μπορείτε να δείτε και το εσωτερικό του γηπέδου, με αρκετές εισόδους και τουαλέτες ήδη σε προχωρημένο στάδιο.
Προς το παρόν συνεχίζονται οι εργασίες στο τρίτο σκαλοπάτι και στα σημεία πρόσβασής του κι έχει ξεκινήσει η συναρμολόγηση προσωρινών ικριωμάτων 360° για την τοποθέτηση των απαραίτητων κατασκευών μέχρι την τοποθέτηση του νέου στεγάστρου.
Το έργο συνεχίζεται και με το σεβασμό των οικονομικών ορίων που επιβάλλει η διοργανώτρια του πρωταθλήματος. Στην πραγματικότητα, η κορυφαία ισπανική λίγκα έχει καθορίσει ότι οι θέσεις που έχουν δεσμευτεί με τον τύπο PSL (Personal Seat License) πρέπει να παραδοθούν για να εγγραφούν γι΄ αυτήν τη σεζόν τα κεφάλαια που προέρχονται από την τριακονταετή παραχώρηση χρήσης 475 VIP θέσεων σε επενδυτή από το Κατάρ και άλλον από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συνολικής αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του συλλόγου και μετά από διαβουλεύσεις με την Limak Construction, αυτές οι θέσεις VIP θα είναι έτοιμες μέχρι τα τέλη Μαΐου. Αυτά τα καθίσματα θα κατασκευαστούν μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης κερκίδας.
Μόλις ολοκληρωθεί, η Limak θα συντάξει μια έκθεση που θα πιστοποιεί την παράδοση του έργου στον σύλλογο, ο οποίος με τη σειρά του θα παραδώσει τα έγγραφα στη La Liga.